Aniversarea a 25-a a aderării Moldovei la Consiliul Europei a fost marcată în plenul Parlamentului

Chișinău, 16 iulie 2020 – Cei 25 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei au fost marcați, astăzi, în ședința plenară a Parlamentului.

Deputatul Igor Vremea, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, a amintit că acum 25 de ani, Moldova, prima țară din CSI, a devenit membru al Consiliului Europei și a ratificat în Parlament statutul acestei organizații pan-europene.     

”Cu această ocazie, felicităm și mulțumim tuturor celor care, dincolo de apartenența politică și ideologică, au contribuit la procesul de aderare a țării la Consiliul Europei. De asemenea, exprimăm gratitudinea tuturor cetățenilor pentru că au depus eforturi în direcția racordării Republicii Moldova la normele democrației”, a declarat Igor Vremea.

Consiliul Europei a fost creat la 5 mai 1949 şi are reşedinţă oficială la Strasbourg (Franţa). Organizația numără 47 de state membre, toate fiind semnatare ale Convenției europene a drepturilor omului – acord internațional menit să apere drepturile omului, democrația și supremația legii. 

Pe data de 13 iulie 1995, Republica Moldova, prima țară din CSI, a devenit membru al Consiliului Europei – cea mai importantă organizație pan-europeană, acceptând principiile de bază ale Organizației – democrația, statul de drept și drepturile omului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...