Alte câteva localități ar putea beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale

Chișinău, 31 martie 2021 – Alte câteva localități  ar putea beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale.

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, rapoarte la două proiecte de lege privind modificarea și completarea Legii pentru compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale utilizate de locuitorii unor localități din raioanele Dubăsari și Căușeni și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi.

Un PROIECT, înaintat cu titlu de inițiativă de deputații Fracțiunii PSRM, prevede că de compensare ar urma să beneficieze locuitorii satelor (comunelor): Chircăiești, Valea Verde, Plopi Știubei din raionul Căușeni, precum și Gura Bîcului, Hîrbovăt, Calfa și Roșcani din raionul Anenii Noi. Actualmente, de această facilitate beneficiază locuitorii din Cocieri, Coșnița, Dorotcaia, Molovata Nouă și Pîrîta (raionul Dubăsari), Copanca (raionul Căușeni) și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi.

De asemenea, prin proiectul de lege se propune revizuirea volumului de consum compensat al energiei electrice și gazelor naturale utilizate în perioada caldă și rece a anului, care nu a fost revizuit timp de aproape doi ani.

Un alt PROIECT a fost lansat de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, Fracțiunea ACUM PLATFORMA DA. Proiectul propune acordarea drepturilor de a beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale utilizate locuitorilor satelor Hîrbovăț și Gura Bâcului din raionul Anenii Noi. Autorul argumentează că solicitarea de modificare a legislației vine ca urmare a adresărilor administrației și populației din localitățile care se află în zona de securitate.

”Proiectul prevede oferirea condițiilor egale de susținere de către Guvern a tuturor familiilor care zilnic sunt intimidate de către așa-numitele autorități separatiste”, menționează autorul proiectului.

Cele două proiecte urmează a fi comasate și supuse dezbaterilor în plen.

În prezent, de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale beneficiază locuitorii satelor Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă și Pîrîta (raionul Dubăsari), satului Copanca (raionul) Căușeni și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...