Alocație unică de 2500 de lei pentru veteranii din războiul de pe Nistru. PAS a înregistrat un proiect cu noi măsuri de ajutor pentru veterani

Chișinău, 1 martie 2022 – Deputații PAS Dan Perciun și Boris Marcoci au anunțat noi măsuri de ajutor pentru veteranii care au apărat integritatea RM în 1992. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat astăzi la Parlament.

Principalele prevederi ale proiectului:

  • Va fi oferită o alocație unică de 2500 de lei pentru veteranii războiul din regiunea transnistreană, părinții sau văduvele acestora.
  • Perioada de participare la acțiunile militare va fi inclusă în stagiul de cotizare în mărime triplă.
  • Toți veteranii de război, indiferent de vârstă, vor primi alocația nominală pentru merite. Astăzi, asistăm la o situație ciudată când, oamenii care au primit distincții pentru acte de vitejie în războiul de pe Nistru trebuie să aștepte să ajungă la vârsta de pensionare pentru a beneficia de alocația atașată acelei distincții.
  • Va fi acordat dreptul la ajutor material anual concomitent părinților şi văduvelor. Astăzi, doar una din aceste categorii poate beneficia de ajutor

Deputatul PAS Dan Perciun: „În contextul regional complicat pe care-l vedem cu toții astăzi, importanța acestor măsuri de susținere adițională este și mai semnificativă. Fac parte din generația celor s-a născut în anul declarării independenței Republicii Moldova. Suntem profund recunoscători celor care au fost gata să-și jertfească viața pentru ca Moldova să poată fi un stat independent și suveran”.

Deputatul PAS Boris Marcoci: „Moldova este și va fi o țară pașnică. Stimați veterani, de când am venit la guvernare, tot timpul ne-am străduit să fim deschiși față de dvs. În 1992 am apărat și eu cu arma în mână această țară. Vreau să știți că Guvernul va face tot posibilul pentru ca veteranii să beneficieze de alocațiile pe care le merită”.

Astăzi în Moldova sunt 20705 veterani care au luptat în regiunea transnistreană. Pentru pachetul măsuri anunțate vor fi alocate 50 de milioane de lei din bugetul de stat.

01.03.2022 Briefing de presă al deputaților Fracțiunii ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, Dan Perciun și Boris Marcoci

Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate”

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...