Adrian Lebedinschi reprezintă Parlamentul Moldovei la ședința Comisiei pentru știință și învățământ a Adunării Interparlamentare a CSI

Chișinău, 04 martie 2021 – Comisiile permanente ale Adunării Interparlamentare (AIP) a CSI se convoacă în ședințe, precedând ce-a de-a 52-a reuniune plenară a AIP CSI.  

Astăzi, are loc întrunirea Comisiei pentru știință și învățământ, la care participă Adrian Lebedinschi, președintele Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a Parlamentului Republicii Moldova, membru al delegației la Adunarea Interparlamentară a Țărilor Membre ale CSI.

În cadrul ședinței Comisiei pentru știință și învățământ este discutată evoluția procesului de elaborare a proiectului de lege model ”Cu privire la comercializarea rezultatelor activității intelectuale”, proiectelor de Recomandări privind reglementarea normativă a utilizării sistemelor inteligenței artificiale și Recomandări privind unele domenii de perspectivă ale procesului legislativ referitor la știință și educație.

De asemenea, urmează a fi discutat proiectul Regulamentului privind Forumul Internațional Cultural și Educațional ”Copiii Comunității”, în redacție nouă.

Membrii Comisiei vor fi informați despre organizarea activității  privind punerea în aplicare a Planului de perspectivă a procesului legislativ în CSI pentru 2020-2022 în domeniul științei și educației.

Totodată, parlamentarii vor discuta organizarea  Conferinței internaționale privind sprijinul juridic al dezvoltării digitale a societății, programată pentru 2022, și vor audia informația privind activitatea Comisiei pentru știință și învățământ în anul 2020.

Ședința Comisiei are loc în format de videoconferință.

04.03.2021 Partidiparea lui Adrian Lebedinschi, președintele Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, La Comisia pentru știință și învățământ a AIP CSI

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More