Parlamentul a votat în lectură finală atribuirea mai multor localități din țară a statutului de stațiune balneoclimaterică

Chișinău, 4 martie 2021 – Mai multe localități din Republica Moldova vor obține statut de stațiune balneoclimaterică, acestea, însă trebuie să întrunească condițiile climaterice și balneologice corespunzătoare. Astăzi, deputații au votat proiectul de lege privind stațiunile balneare, climatice și balneoclimatice și tratamentul balnear și de recuperare.

Conform documentului, statutul de stațiune balneară a localităților din Republica Moldova va fi acordat prin hotărâre de Guvern. Totodată, acestea vor fi propuse de către consiliile locale, cu consultarea cetățenilor din localitatea vizată, în baza normelor tehnice unitare adoptate de Executiv.

PROIECTULhttp://parlament.md/ProcesulLegislativ/Proiectedeactelegislative/tabid/61/LegislativId/5372/language/ro-RO/Default.aspx include și dezvoltarea economico-socială a localităților din țară, în scopul exploatării raționale și valorificării durabile a substanțelor minerale terapeutice. De asemenea, presupune dezvoltarea turismului în sate și orașe.

Potrivit autorului, zonele vor avea un regim special de administrare, vor atrage noi investiții, fapt care va contribui la modernizarea zonelor și asigurarea cetățenilor cu noi spații, care vor oferi servicii de sănătate și agrement.

Inițiativa legislativă aparține Vicepreședintelui Parlamentului, deputatului PSRM Vlad Batrîncea. 

04.03.2021 Ședința plenară a Parlamentului

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...