Adrian Băluțel a participat la reuniunea Biroului AP EURONEST

Chișinău, 8 noiembrie 2021 – Secretarul Comisiei politică externă și integrare europeană, Adrian Băluțel, membru al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a țărilor Parteneriatului Estic (AP EURONEST), a participat la o nouă reuniune a Biroului AP EURONEST, care a avut loc, în seara zilei de astăzi,  în regim de videoconferință.  

Reuniunea a fost dedicată aspectelor privind organizarea activității comitetelor permanente și a grupurilor de lucru și componența acestora.

AP EURONEST are patru comitete permanente: POL – pentru afaceri politice, drepturile omului și democrație, ECON – pentru integrare economică, apropiere juridică și convergență cu politicile UE, ENER -pentru securitate energetică, SOC – pentru afaceri sociale, ocuparea forței de muncă, educație, cultură și societate civilă.

De asemenea, în cadrul organizației funcționează trei grupuri de lucru: Grupul de lucru pentru Belarus, Grupul de lucru privind regulamentul de procedură și Grup de lucru ad-hoc privind acordurile de asociere.

Adunarea Parlamentară EURONEST a fost înființată la 3 mai 2011, având misiunea de a promova condițiile necesare pentru a accelera asocierea politică și integrarea economică între Uniunea Europeană și Partenerii Europei de Est: Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan.

photoeditorsdk-export (20)

Direcţia generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...