Adoptat de Parlament: Serviciile de transport dintre Republica Moldova și țările UE vor fi îmbunătățite

Chișinău, 15 decembrie 2023 – Serviciile de transport rutier internațional regulat și regulat special dintre Republica Moldova și țările Uniunii Europene vor fi îmbunătățite. Deputații au ratificat Protocolul la Acordul privind transportul internațional ocazional de călători cu autocarul și autobuzul (Acordul INTERBUS).

Protocolul adițional va reglementa serviciile internaționale de transport. Respectiv, călătorii din țara noastră care vor călători cu autocarul sau cu autobuzul spre sau din Uniunea Europeană vor beneficia de condiții mai bune. Mai exact, conform condițiilor și procedurii de autorizare, stabilite de protocol, operatorii de transport vor fi obligați să afișeze traseul, opririle, orarul, tarifele, iar aceste informații trebuie să fie accesibile pentru toți călătorii.

Ratificarea protocolului oferă beneficii și pentru operatorii de transport, care vor obține mai ușor actele permisive pentru autorizarea serviciilor de transport cu autocarul sau autobuzul dintre țara noastră și Uniunea Europeană. Totodată, ratificarea documentului va sprijini integrarea sistemului de transport național în cadrul sistemului european.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...