Zinaida Greceanîi va participa la Summitul femeilor speakeri din Uniunea Interparlamentară și la Conferința mondială a Președinților de Parlament

Chișinău, 6 august 2020 – Președintele Forului Legislativ al Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, va participa la Cel de-al 13-lea Summit al femeilor speakeri din țările membre ale Uniunii Interparlamentare (UIP), pe 17-18 august, și la Cea de-a 5-a Conferință mondială a Președinților de Parlament, pe 19-20 august curent. 

Ambele evenimente sunt organizate de Uniunea Interparlamentară în colaborare cu Consiliul Național al Austriei și ONU și se vor desfășura în format on-line.

Astăzi, a avut loc cea de-a 6-a Reuniune a Comitetului de pregătire a Conferinței Președinților de Parlament, la care a participat deputatul Victor Bologan, Președintele Grupului Național la Uniunea Interparlamentară.

La deschiderea reuniunii preparatorii, participanții au fost salutați de Președinta UIP,  Gabriela Cuevas Barron.

În cursul ședinței, au fost discutate proiectele de decizie care urmează a fi adoptate la Conferința mondială a Președinților de Parlament și la Summit-ul femeilor speakeri. De asemenea, au fost discutate aspecte organizatorice de ordin tehnic, în special, platforma virtuală care urmează a fi folosită de participanți.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, va veni cu mesaje în cadrul celor două evenimente internaționale.

Uniunea Interparlamentară a fost creată în 1889, fiind cel mai mare for interparlamentar din lume. UIP este constituită, actualmente, din 179 de state cu statut de membru, precum și 13 membri cu statut de asociat. Republica Moldova a devenit membru UIP în 1992.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...