Zinaida Greceanîi, de Ziua nonviolenței în școli: ”Tot ce facem în viață trebuie să pornească din dragoste și din respect reciproc”

Chișinău, 30 ianuarie 2021 –  Ziua internațională a nonviolenței în școli este marcată de Parlamentul Republicii Moldova  printr-o serie de activități.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj, cu această ocazie, în care se menționează că Ziua internațională a nonviolenței în școli a fost instituită de ONU cu scopul de a promova o educație armonioasă, echilibrată și nonviolentă.

“În fiecare an, cu acest prilej, instituțiile de învățământ, profesorii și elevii din diferite țări organizează evenimente menite să sublinieze prioritatea metodelor nonviolente de educație. În acest an, 30 ianuarie este zi liberă. Dar și în afara școlii, profesorii și copiii pot medita asupra spuselor lui Mahatma Gandhi, protagonistul pacifismului și al sărbătorii de astăzi: ”Dragostea universală este mai bună decât egoismul. Nonviolența este mai bună decât violența. Pacea este mai bună decât războiul!”. Tot ce facem în viață trebuie să pornească din dragoste pentru aproapele nostru și din respect reciproc”, se arată în mesajul Președintelui Parlamentului.

Reprezentanții Oficiului teritorial de informare al Parlamentului (OTIP) Orhei au organizat, vineri, pentru elevii Liceului Teoretic ”Alecu Russo”, o sesiune de informare cu genericul ”Comunicarea nonviolentă pe înțelesul copiilor”. În cadrul activității, care a avut ca obiectiv conștientizarea problemelor legate de violență și motivarea elevilor la aplanarea lor, s-a discutat despre violența în școală, gravitatea acesteia, formele și manifestările ei, dar și despre rezolvarea conflictelor prin comunicarea nonviolentă.

Tot cu acest prilej, elevii de la Liceul Teoretic ”Ion Luca Caragiale” din municipiul Orhei au realizat mai multe desene cu tema ”Stop Violenței!”. Cele mai bune lucrări vor fi expuse în incinta OTIP Orhei.

Ziua Internațională a nonviolenței în școli, marcată anual la 30 ianuarie, are ca obiectiv conștientizarea problemelor legate de violența din școli, comportament ce poate avea consecințe și în afara lor, identificarea modalităților de rezolvare a conflictelor prin comunicare nonviolentă, dezvoltarea abilităților și motivația de relaționare.

29.01.2021 Ziua nonvioleței în școli marcată de OTIP Orhei

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...