Zinaida Greceanîi a participat la evenimentul de recepționare a vaccinurilor ”Sputnik-V” oferite gratuit Moldovei de către Federația Rusă

Chișinău, 24 aprilie 2021 – Speakerul Zinaida Greceanîi a participat la evenimentul de recepționare a vaccinurilor ”Sputnik-V”, oferite Moldovei de Federația Rusă cu titlul de ajutor umanitar ca urmare a scrisorii Președintelui Parlamentului Republicii Moldova adresate la finele lunii februarie Președintelui Rusiei Vladimir Putin.

La eveniment au participat, de asemenea, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră Oleg Vasnețov, și primul secretar al Ambasadei Tatiana Psariova, precum și reprezentanți ai Dumei de Stat a Rusiei – deputatul Viktor Seliverstov și șeful interimar al Aparatului Comitetului pe problemele CSI, integrare eurasiatică și relațiile cu compatrioții Anatoli Sereda.   

Cele 142 de mii de doze de vaccin anticoronavirus au fost aduse pe calea aerului, cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Rusiei. Este primul lot de vaccin oferit gratuit țării noastre de către Federația Rusă, urmând să fie livrate  alte 40 de mii de doze. 

În declarațiile pentru jurnaliști făcute la Aeroportul Internațional Chișinău, Viktor Seliverstov a amintit că Parlamentul Republicii Moldova s-a adresat Președintelui Federației Ruse Vladimir Putin cu solicitarea de a oferi Republicii Moldova vaccin anticoronavirus, iar această solicitare a găsit un răspuns direct și prompt în Rusia.

Deputatul rus și-a exprimat recunoștința față de Parlamentul Republicii Moldova pentru perseverență, pentru că, împreună, a fost realizată o activitate foarte bună într-un timp record ca să fie livrat primul lot de vaccinuri. Cel de-al doilea urmează să ajungă în luna mai. Vaccinurile sunt aproape 100% eficiente, a subliniat oficialul rus.

Victor Seliverstov a mai menționat că Republica Moldova este o țară parlamentară, iar Duma de Stat a Federației Ruse este mândră că a  reușit să desfășoare această activitate comună cu Parlamentul Republicii Moldova.

”Rusia și Moldova sunt legate de o relație puternică de cooperare și prietenie fiind două popoare frățești, iar Duma de Stat  va continua să sprijine Republica Moldova. Vă dorim sănătate și toate cele bune.  Suntem întotdeauna alături de Dumneavoastră!”, a declarat deputatul rus.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a exprimat recunoștință Președintelui Federației Ruse Vladimir Putin, colegilor din Duma de Stat și personal Președintelui acesteia Veaceslav Volodin pentru contribuția la livrarea vaccinurilor Sputnik-V în Moldova, acestea fiind foarte așteptate în țara noastră.

”Înțelegem că Federația Rusă are foarte multe comenzi pentru acest vaccin, cu toate acestea Președintele Rusiei și Duma de Stat au răspuns prompt la solicitarea noastră, fiind livrat primul lot, care ne va permite să vaccinăm în primul rând categoriile de cetățeni care au nevoie cel mai mult de acest lucru – medici, profesori, persoane în vârstă”, a declarat Speakerul.

Zinaida Greceanîi a mai menționat că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din țara noastră negociază achiziționarea de noi loturi de vaccinuri rusești, din fonduri bugetare.

”Mulțumesc sincer conducerii și poporului Federației Ruse pentru acest ajutor valoros  acordat țării noastre în această perioadă dificilă pentru toți”, a conchis Președintele Parlamentului Republicii Moldova.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...