Zinaida Greceanîi a participat la careul solemn de la liceul ”Nikolai Gogol”, dedicat încheierii anului școlar

Chișinău, 31 mai 2021 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a participat, în dimineața zilei de astăzi, la careul solemn de la liceul ”Nikolai Gogol” din capitală, dedicat încheierii anului școlar.

Speakerul a adresat felicitări elevilor, în special absolvenților, precum și profesorilor, părinților, buneilor.  

Zinaida Greceanîi a menționat că acest an de studii a fost dificil pentru toți, dar în special pentru sistemul de învățământ.

Profesorii, în condițiile limitate de studii la distanță, au reușit să păstreze legătura cu elevii, să le deschidă lumea mare și misterioasă a cunoașterii și să le cultive valori umane universale. Părinții și bunicii și-au asumat responsabilitatea organizării parțiale a procesului educațional la domiciliu.

”Iar pentru absolvenți, anul acesta a fost cu adevărat o primă provocare în viața adultă. A fost un test de rezistență, perseverență, capacitate de a atinge obiectivele. A fost primul lor vaccin împotriva lenei, frustrării și descurajării”, a declarat Speakerul, adresând tuturor cuvinte de recunoștință pentru munca depusă în perioada dificilă.

Zinaida Greceanîi a dorit absolvenților să își găsească drumul în viață, să îmbrățișeze o profesie în care să se realizeze, să învețe să își atingă obiectivele și să-și iubească Patria.

”Viitorul statului este determinat de dorința tinerilor de a învăța, de a lucra și de a-și crește copiii în țara natală. Sper că generația voastră  va face Moldova prosperă!”, a conchis Președintele Parlamentului.

31.05.2021 Participarea Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi la careul solemn de la liceul ”Nikolai Gogol”, dedicat încheierii anului școlar

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More