Zinaida Greceanîi a discutat cu Președintele Senatului Parlamentului Republicii Kazahstan, Ashimbayev Maulen Sagathanuly

Sankt Petersburg, 15 aprilie 2021 – Cooperarea interparlamentară, inclusiv la nivelul comisiilor permanente și a grupurilor de prietenie a fost subiectul discutat, astăzi, la întrevederea Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi cu Președintele Senatului Parlamentului Republicii Kazahstan, Ashimbayev Maulen Sagathanuly.

Oficialii au evidențiat buna colaborare dintre Parlamentele statelor noastre și au fost de acord că aceasta trebuie dezvoltată în continuare. A fost remarcată cooperarea constructivă în cadrul organizațiilor regionale și internaționale, inclusiv pe platforma AIP CSI.

Zinaida Greceanîi a menționat interesul Republicii Moldova în dezvoltarea proiectelor investiționale moldo-kazahe și stabilirea platformelor de cooperare comercial-economică. ”Suntem determinați să utilizăm la maxim potențialul de cooperare în sfera comercială și economică”, a declarat Președintele Parlamentului.

De asemenea, părțile au exprimat interesul reciproc pentru extinderea dialogului interparlamentar, a cooperării comercial-economice și a raporturilor interumane și relațiilor culturale.

Discuția a avut loc în cadrul lucrărilor sesiunii Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AIP CSI), care se desfășoară la Sankt Petersburg.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More