Zinaida Greceanîi a adus un omagiu marelui poet rus Aleksandr Pușkin

Chișinău, 6 iunie 2020 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, însoțită de un grup de deputați, au depus flori la monumentul lui Aleksandr Pușkin din capitală, cu ocazia omagierii a 221 ani de la nașterea poetului. La eveniment au participat Președintele Republicii Moldova, Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău și admiratori ai operei poetului.

”Marele poet rus Aleksandr Pușkin, al cărei zi de naștere este marcată astăzi, a lăsat o imensă moștenire literară în istoria poporului rus, cât și în cea a Moldovei, deoarece creația acestuia a fost influențată de anii de aflare în exil în Basarabia”, consideră Zinaida Greceanîi.

De asemenea, speakerul menționează că astăzi în Moldova se sărbătorește și Ziua limbii ruse, iar studierea și cunoașterea ei reprezintă un avantaj pentru cetățenii Republicii Moldova. Potrivit Președintelui Parlamentului, limba rusă este limba de comunicare interetnică în țara noastră și este vorbită de majoritatea locuitorilor țării.

Începând cu 2010, la data de 6 iunie este marcată, anual, Ziua limbii ruse, la recomandarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Limba rusă este una dintre cele şase limbi oficiale ale ONU, celelalte fiind engleză, arabă, spaniolă, chineză şi franceză. Data de 6 iunie nu a fost aleasă întâmplător pentru a celebra limba rusă, aceasta fiind ziua de naştere a poetului Aleksandr Puşkin, considerat întemeietorul literaturii ruse moderne.

06.06.2020 Depunere de flori la monumentul lui Aleksandr Puşkin

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...