Zinaida Greceanîi a adresat Președinților celor două Camere ale Parlamentului Republicii Kazahstan felicitări cu ocazia Zilei Independenței acestei țări

Chișinău, 16 decembrie 2020 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a adresat Președintelui Senatului Republicii Kazahstan, Maulen Ashimbayev, și Președintelui Majlis-ului Parlamentului Republicii Kazahstan, Nurlan Nigmatulin, mesaje de felicitare prilejuite de Ziua Independenței acestei țări.

În mesajul adresat Președintelui Senatului Republicii Kazahstan, Maulen Ashimbayev, se arată:

”Excelență,

Ziua Independenței Republicii Kazahstan îmi oferă plăcutul prilej de a exprima, în numele corpului de deputați al Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, sincere felicitări și cele mai bune urări Dumneavoastră și întregului popor kazah.

Datorită reformelor efectuate care vizează îmbunătățirea sistemului administrației publice, astăzi putem spune cu încredere că Republica Kazahstan a devenit cunoscută pe arena internațională și a ocupat un loc demn printre sistemele economice mondiale.

Sunt convinsă că cooperarea de succes și sprijinul reciproc vor servi și în continuare cauzei prosperității și progresului popoarelor noastre, aprofundând legăturile bilaterale, asigurând securitatea și stabilitatea în țările noastre.

Profitând de această ocazie, Vă rog să acceptați, stimate Domnule Președinte, urări de multă sănătate și succes în activitatea Dumneavoastră, precum și de bunăstare și prosperitate pentru poporul Republicii Kazahstan”.

În mesajul adresat Președintelui Majlis-ului Parlamentului Republicii Kazahstan, Nurlan Nigmatulin, se arată:

”Excelență,

În numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, permiteți-mi să Vă felicit pe Dumneavoastră și întreg poporul kazah cu ocazia sărbătorii naționale a Republicii Kazahstan – Ziua Independenței.

Urmând ferm calea suveranității, grație eforturilor neobosite ale poporului kazah, astăzi putem spune cu încredere că Republica Kazahstan a devenit cunoscută pe arena internațională și a ocupat un loc demn printre sistemele economice mondiale.

Profitând de această ocazie, doresc să reiterez ferma noastră convingere că relațiile de prietenie și cooperarea bilaterală dintre țările și Parlamentele noastre, bazate pe principiile sprijinului reciproc și al respectării intereselor popoarelor noastre, vor continua să se dezvolte și să se consolideze constant în viitor.

Adresând cele mai sincere felicitări și cele mai bune urări de multă sănătate și fericire, bunăstare și prosperitate poporului Republicii Kazahstan, Vă rog să acceptați, stimate Domnule Președinte, expresia înaltei mele considerații”.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...