Zinaida Greceanîi a adresat Președintei Parlamentului Letoniei un mesaj de felicitare prilejuit de Sărbătoarea Națională a acestei țări

Chișinău, 18 noiembrie 2020 – Speakerul, Zinaida Greceanîi, a adresat  Președintelui Parlamentului (Saeima) Republicii Letonia, Ināra Mūrniece, un mesaj de felicitare prilejuit de Sărbătoarea Națională a Letoniei.

În mesaj se arată:

”Excelență,

Sărbătoarea Națională a Republicii Letonia îmi oferă plăcutul prilej de a Vă adresa, în numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, cele mai calde și sincere felicitări, împreună cu urări de pace și prosperitate poporului leton.

Profit de această ocazie pentru a remarca faptul că Republica Moldova acordă o importanță deosebită cooperării moldo-letone și am deplina încredere că relațiile noastre bilaterale, inclusiv la nivel parlamentar, vor continua să se dezvolte în ritm ascendent spre binele ambelor țări și popoare.

Dorindu-Vă multă sănătate și succes în activitatea Dumneavoastră de mare răspundere, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurarea distinsei mele considerații.”

De menționat că relațiile diplomatice între Republica Moldova și Republica Letonia au fost stabilite la 1 septembrie 1992.

În cadrul Parlamentului Republicii Moldova este format Grupul de prietenie cu Parlamentul Republicii Letonia, din care fac parte 26 de deputați.

Ināra Mūrniece, Președinta Saeima Republicii Letonia, a efectuat o vizită în țara noastră în 2018, în cadrul căreia a participat la Conferința interparlamentară de nivel înalt.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...