Vlad Batrîncea, la întrevederea cu ambasadorul Chinei, Yan Wenbin: Moldova și China au relații de colaborare și prietenie sincere și deschise 

Chișinău, 17 februarie 2022 – Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin.

În debutul întâlnirii, vicespeakerul i-a urat ambasadorului bun venit în Republica Moldova și i-a dorit succes în activitatea diplomatică în țara noastră.

Vlad Batrîncea s-a arătat convins că activitatea Excelenței Sale, Yan Wenbin, va contribui la o evoluție frumoasă a raporturilor moldo-chineze și pe viitor.

”Republica Moldova are o atitudine foarte prietenoasă față de Republica Populară Chineză. Apreciem bunele noastre relații de colaborare și de prietenie care au un caracter sincer și deschis”, a relevat Vlad Batrîncea.

În contextul întrevederii, vicepreședintele Parlamentului a transmis autorităților și  poporului chinez cuvinte de recunoștință pentru faptul că în toți cei 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între statele noastre, China mereu a fost alături de Moldova.

”Acest lucru a fost cu atât mai important pentru noi când ne-am confruntat cu pandemia de coronavirus. Mulțumim pentru ajutorul acordat în depășirea acestei crize”, a adăugat vicespeakerul.

În încheiere, Vlad Batrîncea a dat asigurări că va depune eforturi, inclusiv în calitate de membru al Grupului parlamentar de  prietenie cu Republica Populară Chineză, pentru păstrarea bunelor relații de colaborare și prietenie între țările noastre și pentru dezvoltarea ascendentă a acestora.

17.02.2022 Întrevederea vicepreședintelui Parlamentului Vlad Batrîncea cu Yan Wenbin, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii  Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...