Vlad Batrîncea a fost desemnat copreședinte al Comisiei Interparlamentare de Cooperare între Parlamentul Moldovei și Adunarea Federală a Rusiei

Chișinău, 11 noiembrie 2021 – Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a fost desemnat copreședinte al Comisiei Interparlamentare de Cooperare între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Federală a Federației Ruse. Modificarea a fost făcută urmare a recentei depuneri a mandatului de deputat de către Igor Dodon, care a deținut funcția respectivă.

Adrian Lebedinschi, aceeași fracțiune, a devenit membru al comisiei în cauză.

O altă modificare operată, astăzi, de Parlament ține de desemnarea lui Adrian Lebedinschi  în calitate de șef al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN). Adrian Lebedinschi, de asemenea, l-a substituit în această funcție pe ex-deputatul Igor Dodon.

Tot astăzi, Parlamentul a modificat componența nominală a unor comisii permanente.

Igor Dodon a fost exclus din lista membrilor Comisiei economie, buget și finanțe, aceasta fiind completată cu deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Inga Sibova.  Poziția de membru al Comisiei agricultură și industrie alimentară, pe care a deținut-o Inga Sibova, este substituită cu Svetlana Căpățină, aceeași fracțiune. 

Adrian Lebedinschi devine, în locul Svetlanei Căpățină, membru al Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

În Parlamentul legislaturii a XI-a sunt 11 comisii parlamentare permanente. Componenţa nominală a acestora se stabileşte ţinându-se cont de reprezentarea proporţională a fracţiunilor în Parlament.

11.11.2021 – Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...