Vizita de lucru a membrilor Comisiei administrație publică la București

București, 15 martie 2022 – Membrii Comisiei administrație publică a Parlamentului Republicii Moldova efectuează, în aceste zile, o vizită de lucru la București. Din delegație fac parte președinta comisiei Larisa Voloh, vicepreședintele Petru Frunze – copreședinte al Comisiei comune pentru integrare europeană (CCIE) dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României, precum și membrii Comisiei administrație publică Efimia Bandalac, Vitalie Jacot, Artemie Cătănoi.

Programul vizitei include convorbiri cu deputata Simona Bucura-Oprescu, președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților a Parlamentului României, și cu membri ai comisiei.

Discuții aparte vor fi purtate cu deputatul Andrei Daniel Gheorghe, președintele Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, și cu membri ai comisiei.

De asemenea, deputații din Republica Moldova vor avea întrevederi cu Vlad Ștefan Niculae, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu Gheorghe-Florin Cârciu, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, și cu Iulian Fota, secretar de stat pentru afaceri strategice la Ministerul Afacerilor Externe al Guvernului de la București.

Printre cele mai importante subiecte ce urmează a fi abordate sunt cele privind  situația de securitate în regiune în contextul agresiunii împotriva Ucrainei și a cetățenilor săi, susținerea reciprocă, inclusiv pentru gestionarea fluxurilor de refugiați, menținerea stabilității social-economice, funcționalității sistemelor de sănătate, etc.

De asemenea, deputații din cele două state vor discuta despre  cooperarea moldo-română în domeniile energetic, vamal, colaborarea transfrontalieră, etc.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...