Vizita de documentare a Comisiei protecție socială, sănătate și familie la Agenția Națională pentru Sănătate Publică

Chișinău, 28 septembrie 2021 – Membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie au audiat raportul de activitate al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), în cadrul unei vizite de documentare efectuate astăzi.

Vizită de documentare face parte din Planul audierilor și vizitelor în teritoriu ale Comisiei, pentru sesiunea de toamnă 2021.

În cadrul vizitei, membrii Comisiei parlamentare s-au întâlnit cu echipa instituției și au fost informați despre  problemele cu care se confruntă autoritatea respectivă în atingerea obiectivelor stabilite și în realizarea misiunii, dar și despre provocările cu care se confruntă instituția în perioada pandemică.

Discuțiile au vizat și  o serie de propuneri menite să eficientizeze activitatea ANSP. Printre acestea se numără modificarea cadrului legislativ în scopul atenuării efectelor reformei din anul 2017, acordarea statutului juridic celor zece Centre de Sănătate Publică teritoriale, asigurarea unui număr de unități de state conform domeniilor de activitate, finanțarea adecvată pentru organizarea și realizarea măsurilor de sănătate publică, etc.

Un alt subiect abordat a vizat necesitatea elaborării și implementării unor sisteme informaționale în supravegherea sănătății publice.

Amintim că Agenția Națională pentru Sănătate Publică are misiunea de a asigura implementarea politicii statului în domenii precum: supravegherea de stat, promovarea şi protecția sănătății publice; controlul de stat (inspecția) în sănătate; monitorizarea şi evaluarea stării de sănătate a populației; acreditarea activității instituțiilor medico-sanitare şi farmaceutice; siguranța ocupațională.

 Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More