Victor Spînu, membru al delegației la Uniunea Interparlamentară, a participat la reuniunea Grupului pentru știință și tehnologie al UIP

Chișinău, 4 februarie 2022 – Deputatul Victor Spînu, membru al delegației Parlamentului Republicii Moldova la Uniunea Interparlamentară (UIP), a participat, în regim online, la reuniunea Grupului de lucru  pentru știință și tehnologie din cadrul UIP, din care face parte.

Agenda reuniunii a fost dedicată dezbaterilor pe marginea strategiei UIP pentru anii 2022-2026 și planului de acțiuni pentru implementarea acesteia.

Parlamentarii au vorbit despre rolul științei în dialogul pentru pace, despre etica științei și tehnologiei, abordarea științifică a procesului decizional politic, precum și despre activitățile și inițiativele conexe cum ar fi schimbările climatice și dezvoltarea durabilă.

Un subiect important a fost dedicat Cărții Uniunii Interparlamentare pentru etica științifică și tehnologică. Grupul de lucru a examinat propunerile pentru proiectul acestui document, înaintate de reprezentanții statelor-membre.

Grupul de lucru pentru știință și tehnologie a fost înființat de organele de conducere ale UIP pentru a servi drept punct focal parlamentar global pentru problemele legate de știință și tehnologie.

Rolul Grupului este de a contribui la implementarea componentei științifice și tehnologice a Strategiei UIP prin concentrarea pe etică și pe combaterea inegalităților și discriminării.

3

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...