Victimele conflictului armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, comemorate în Parlament

Chișinău, 21 iulie 2022 – Deputații au ținut un minut de reculegere, în ședința plenară a Parlamentului, în memoria victimelor conflictului armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Astăzi, se împlinesc 30 de ani de la semnarea Acordului dintre Republica Moldova și Federația Rusă, prin care s-a încheiat conflictul armat de pe Nistru din anii 1991-1992.

”Etapa fierbinte, războiul, vărsarea de sânge a durat acele câteva luni tragice din anul 1992. Cu regret, această rană sângerează în multe familii din Republica Moldova, care și-au pierdut tații, frații, buneii. Astăzi, comemorăm acest sacrificiu al cetățenilor noștri și, în același timp, suntem cu mult mai sensibili față de calvarul vecinilor noștri ucraineni. Având această experiență tragică, avem toată determinarea să continuăm dialogul pașnic pentru reglementarea politică sustenabilă a conflictului transnistrean”, a menționat Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi.

Printr-o hotărâre de Parlament, anul 2022 a fost declarat Anul recunoștinței față de veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

21.07.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...