Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a discutat în format on-line cu trei ambasadori acreditați în Republica Moldova

Chișinău, 18 martie 2021 – Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea,  a avut astăzi o întrevedere, în format de videoconferință, cu trei ambasadori acreditați în Republica Moldova – Pascal Le Deunff, ambasador al Republicii Franceze, Angela Ganninger, ambasador al Republicii Federale Germania și Bartłomiej Zdaniuk, ambasador al Republicii Polone.

Discuțiile s-au axat pe criza pandemică, situația politică actuală din Parlamentul Republicii Moldova și relațiile cu instituția prezidențială.

Cu referire la situația politică, Vlad Batrîncea a reiterat necesitatea dialogului dintre Parlament și Președinție, aceasta fiind unica soluție pentru a ieși din actuala criză politică.

Vicepreședintele Parlamentului a reafirmat, în cadrul întrevederii, interesul Republicii Moldova pentru extinderea și diversificarea relațiilor de cooperare cu cele trei țări la toate nivelurile.

La rândul lor, ambasadorii  au declarat că Franța, Germania și Polonia sunt dispuse să sprijine Republica Moldova și vor identifica modalități de  acordare a ajutorului în contextul pandemiei de COVID.

Oficialii au convenit la final  să amplifice și consolideze dialogul politic  dintre țările pe care le reprezintă.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...