Vicepreședintele Parlamentului Monica Babuc a discutat cu Ambasadoarea Suediei și Ambasadorul Franței în țara noastră

Vicepreședintele Parlamentului Monica Babuc a avut, astăzi, o întrevedere comună cu Anna Lyberg, Ambasadoarea Suediei și Pascal Le Deunff, Ambasadorul Franței în țara noastră.

Interlocutorii au discutat situația actuală din Republica Moldova creată în contextul pandemiei, acțiunile de combatere a acesteia și de diminuare a consecințelor asupra societății. Diplomații au informat la rândul său asupra măsurilor întreprinse de către guvernele Suediei și Franței în lupta cu pandemia.

În altă ordine de idei oficialii au discutat despre ratificarea de către Parlamentul Republicii Moldova a Convenției privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice adoptată de Consiliul Europei pe 11 mai 2011 la Istanbul.

Monica Babuc a mulțumit Suediei și Franței pentru suportul constant și sincer, acordat Republicii Moldova în diferite domenii, inclusiv pe plan extern, în realizarea dezideratului țării noastre de aderare la Uniunea Europeană. Vicepreședintele Parlamentului a reiterat interesul major al autorităților Republicii Moldova pentru buna cooperare cu Uniunea Europeană în toate domeniile.

În încheiere interlocutorii și-au exprimat speranța în depășirea cât mai curândă a crizei pandemice, revenirea la activitatea normală a tuturor instituțiilor și reluarea plenară a colaborării Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Cabinetul Vicepreședintelui Parlamentului Monica Babuc

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...