Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi va participa, în Polonia, la Conferința internațională ”Europa Carpaților”

Chișinău, 7 septembrie 2021 – Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, va participa la Conferința ”Europa Carpaților”, în cadrul Celui de-al 30-lea Forum economic, în calitate de  Copreședinte al Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone. Aceasta se desfășoară în perioada 7-10 septembrie, în orașul Karpacz, Republica Polonă.   

La eveniment participă membri ai Parlamentului European, reprezentanți ai guvernelor din regiunea carpatică, deputați din mai multe țări.

Conferința ”Europa Carpaților” a fost structurată pe mai multe paneluri, în cadrul cărora sunt abordate teme politice, economice, sociale, inclusiv Planul de redresare pentru Europa de după pandemie, Strategia pentru regiunea Carpatică. 

Miercuri, 8 septembrie, Mihail Popșoi va participa în calitate de vorbitor în cadrul unui panel de discuții cu tematica ”30 de ani de libertate a țărilor din Europa Centrală și consolidarea cooperării regionale”. 

De asemenea, pe 9 septembrie, vicepreședintele Parlamentului va ține un discurs la Sesiunea plenară în cadrul Celui de-al 30-lea Forum economic – “Lumea după pandemie. Economie, Suveranitate, Solidaritate”.  

Pentru prima dată, conferința ”Europa Carpaților” a fost inițiată în 2010. Discuțiile reprezentanților țărilor din regiunea Carpaților vizează consolidarea cooperării regionale și a parteneriatului dintre aceste state. În același timp, conferința servește drept forum pentru schimbul de opinii și idei cu privire la acțiunile comune pentru dezvoltarea nu numai a regiunii Carpaților, ci și a Europei Centrale și de Est.  

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More