Vicepreședintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie: inițiativa Maiei Sandu este o tentativă de genocid a pensionarilor

O tentativă de genocid. Așa a comentat deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, inițiativa președintelui Maia Sandu de a anula indexarea bianuală a pensiilor și prestațiilor sociale.

Vicepreședintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie a declarat că această inițiativă este una periculoasă și a fost propusă la indicația structurilor internaționale.

”Doamna președinte a propus anularea indexării de două ori pe an și revenirea la indexarea din aprilie la nivelul de 3,7%. Așa ceva nu trebuie să se întâmple. Nu trebuie să cedăm presiunilor structurilor internaționale”, a spus Odnostalco.

Deputatul o acuză pe Sandu că încearcă să folosească aceleași metode pe care le-a utilizat la vremea lor Filat, Ghimpu și Plahotniuc.

”Nu putem anula indexarea bianuală a pensiilor. Acestea sunt metodele guvernărilor AIE, ale lui Plahotniuc, Ghimpu și Filat. Nu se schimbă nimic. Doar oamenii s-au schimbat. Maia Sandu utilizează aceeași metodologie. Toți sunt de o mamă făcuți”, a menționat socialistul.

Deputații PSRM au venit cu o inițiativă legislativă prin care propun modificarea modalității de indexare a pensiilor și altor prestații sociale. Potrivit proiectului de lege, coeficientul de indexare a pensiilor, în aprilie, va constitui media creșterii anuale a indicelui prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, iar în octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs. În baza calculelor prezentate de PSRM, în acest an, la 01 aprilie, indexarea va fi de 3,89%, iar în octombrie – de 3,2%. În total, indexarea va constitui aproximativ 7% anual.

11.03.2021 Briefing de presă al deputaților Fracțiunii PSRM, Vladimir Odnostalco si Alla Darovannaya

Fracțiunea parlamentară PSRM

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More