Va fi prezentat Raportul de evaluare ex-post de impact a Legii privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant

Chișinău, 14 iunie 2023 – La ședința Comisiei drepturile omului și relații interetnice din 20 iunie 2023, ora 10.30, sala 114 (sediul Parlamentului Republicii Moldova) va avea loc prezentarea Raportului de evaluare ex-post de impact a Legii privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant, nr. 299/2018.

Legea menționată reglementează măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant, categoriile de beneficiari ai acestor măsuri și servicii, principiile și scopurile instituirii măsurilor destinate copiilor cu comportament deviant, precum și modul de stabilire, prelungire, modificare și anulare a acestor măsuri.

Dincolo de existența unui cadru legal prin care se reglementează măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant, studiile atestă insuficiența instrumentelor de implementare a Legii nr.299/2018.

Pentru a verifica dacă au fost aprobate toate actele normative necesare pentru implementarea Legii nr.299/2018 privind măsurile și serviciile  destinate copiilor cu comportament deviant, precum și dacă există anumite impedimente de ordin juridic în aplicarea legii, Comisia drepturile omului și relații interetnice a inițiat procedura de evaluare ex-post a legii.

În urma evaluării ex-post de impact, Comisia drepturile omului și relații interetnice va prezenta Raportul de evaluare ex-post a Legii nr.299/2018 privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant pentru ca, ulterior, Parlamentul Republicii Moldova să ia decizia cu privire la menținerea, modificarea, abrogarea actului normativ supus evaluării sau înlocuirea acestuia cu un act normativ nou.

La ședință sunt invitați reprezentanții entităților publice și ai societății civile.

Părțile interesate să participe la eveniment urmează să transmită datele de contact printr-un mesaj electronic la următoarea adresă e-mail: cdo@parlament.md.

Comisia drepturile omului și relații interetnice

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...