Va fi modernizată infrastructura de gestionare a deșeurilor solide din raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni

Chișinău, 15 mai 2024 – Țara noastră va primi un grant de 5,4 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii în domeniul gestionării deșeurilor. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat coraportul la PROIECTUL de lege pentru ratificarea unui grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Grantul de 5,4 milioane de euro va fi direcționat pentru implementarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova” în patru raioane din nordul țării: Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni. Banii vor fi utilizați pentru procurarea echipamentului și utilajului necesar.

De asemenea, la începutul anului, a mai fost încheiat un Acord de împrumut cu BERD, care presupune acordarea unui credit de 25 de milioane de euro. Termenul de valabilitate a împrumutului este de până la 15 ani, cu o perioadă de grație de patru ani.

Proiectul „Deșeuri solide în Republica Moldova” va fi implementat până în anul 2027 și presupune construcția infrastructurii de management a deșeurilor solide, procurarea echipamentelor și utilajelor pentru transport, sortare, reciclare și compostare.

Ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va fi propusă spre examinare în plenul Parlamentului.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...