Va fi construită o tabără militară modernă

Chișinău, 31 iulie 2023 – Urmează a fi construită o tabără militară modernă. Parlamentul a examinat, astăzi, un proiect de lege care prevede dezvoltarea infrastructurii Armatei Naționale. Această prioritate derivă din Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023, precum și din Viziunea strategică a Ministerului Apărării privind dezvoltarea Armatei Naționale pe termen mediu pentru anii 2022-2025.

Documentul prevede retragerea din circuitul agricol, pentru necesități de stat și publice, a două terenuri agricole în scopul construcției unei tabere militare moderne. Este vorba despre un teren cu suprafața de 7,6 ha, administrat de Agenția Proprietăți Publice, aflat în gestiunea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și a unui teren cu suprafața de circa 18,7 ha, administrat de Agenția Proprietăți Publice, aflat în gestiunea Ministerului Educației și Cercetării, situate în extravilanul comunei Băcioi, municipiul Chișinău.

De menționat că Ministrul Apărării, în conlucrare cu partenerii de dezvoltare și experții militari, au elaborat studiul-concept, precum și studiul de fezabilitate privind proiectul de reconstrucție și amenajare a Taberei Militare Permanente 136.

PROIECTUL de modificare a Anexei la Legea pentru aprobarea Listei unităților ale căror terenuri destinate agriculturii rămân în proprietatea statului a fost susținut, în prima și a doua lectură, cu 55 de voturi ale deputaților.

31.07.2023 Ședința plenară a Parlamentului

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...