Utilizarea semnăturii electronice va fi mai accesibilă

Chișinău, 25 noiembrie 2020 – Titularul certificatului cheii publice va avea posibilitatea să păstreze cheia privată la prestatorul de servicii de certificare. Comisia securitate națională, apărare și ordine publică va propune plenului Parlamentului aprobarea unui proiect de modificare a Legii privind semnătura electronică și documentul electronic.

Noile modificări, care au la bază experiența statelor UE, au drept scop promovarea semnăturii electronice la distanță. Aceasta este gestionată în numele semnatarului de un prestator de servicii de încredere, prin oferirea numeroaselor avantaje economice și tehnologice.

Conform proiectului, prestatorii care vor oferi servicii de semnătură electronică la distanță vor aplica proceduri de securitate în conformitate cu prevederile legale prin aplicarea mecanismelor de autentificare în doi pași.

Proiectul actului normativ a fost elaborat în scopul promovării serviciilor publice electronice și creării condițiilor mai favorabile și mai accesibile tuturor cetățenilor.

Inițiativa legislativă aparține deputatului PDM Alexandru Jizdan.

Proiectul de lege urmează a fi dezbătut în ședința plenară a Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...