Un teren de 2,5 ha va fi alocat pentru construcția unui sistem modern de gestionare a subproduselor de origine animală, nedestinate consumului uman

Chișinău, 29 iunie 2022 – Un teren cu suprafața de 2,5 ha va fi alocat pentru construcția în Criuleni a unității de procesare a subproduselor de origine animală, nedestinate consumului uman. Comisia agricultură și industrie alimentară va propune plenului Parlamentului aprobarea în lectura a II-a a unui proiect de modificare a legislației.

Terenul se află în extravilanul orașului Criuleni și va rămâne în continuare în gestiunea Întreprinderii de Stat ”Stațiunea Didactică Experimentală Criuleni” a Universității Agrare de Stat din Moldova. Totodată, va fi modificată destinația terenului, din teren agricol în teren pentru construcții. Pierderile cauzate de excluderea terenului respectiv din categoria de terenuri cu destinație agricolă nu va fi compensată.

Crearea unui sistem modern de gestionare a subproduselor de origine animală, nedestinate consumului uman, este un angajament prevăzut în Acordul privind cea de-a treia finanțare pentru Proiectul ”Agricultura Competitivă în Moldova”.

Inițiativa legislativă aparține Președintelui Comisiei agricultură și industrie alimentară, deputatul Vladimir Bolea.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...