Un punct de colectare a e-Deșeurilor pentru reciclare a fost instalat în incinta Parlamentului

Chișinău, 28 februarie 2022 – Un punct de colectare a deșeurilor de  echipamente electrice și electronice (DEEE) a fost instalat în incinta Parlamentului Republicii Moldova.

Tomberonul de colectare a echipamentelor electrice și electronice este instalat la parter, la intrarea în clădirea instituției.

Angajații Parlamentului sunt îndemnați să colecteze aici e-Deșeurile care ulterior vor fi transmise spre reciclare.

Tamara Gheorghița, Secretarul general al Parlamentului: ”Știm bine că reciclarea este soluția cea mai bună de gestionare a deșeurilor electronice și electrice. Așa putem contribui la reducerea impactului nociv al acestora asupra organismului uman și mediului ambiant”. 

Pot fi colectate aparate de uz casnic de mici dimensiuni; echipament informatic și de telecomunicații: laptop, tablete, calculatoare, monitoare, telefoane mobile, acumulatoare, imprimante, copiatoare; echipamente de larg consum: baterii uzate, camere de filmat/fotografiat, radiouri, DVD-playere, telecomenzi, videocasetofoane etc.

Deșeurile colectate urmează a fi preluate de către un reciclator  autorizat. 

Procesul de colectare este organizat în corespundere cu Hotărârea Guvernului nr. 212 din 7 martie 2018 pentru aprobarea Regulamentului privind deșeurile de echipamente electrice și electronice.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...