Un grup de senatori din Parlamentul României se va afla în vizită de lucru la Chișinău

Chișinău, 7 februarie 2022 – În perioada 9 -11 februarie, un grup de senatori din Parlamentul României va efectua o vizită de lucru la Chișinău, a anunțat deputata PAS Veronica Roșca, președinta grupului parlamentar de prietenie cu România. Din delegație vor face parte și vicepreședintele Senatului, Robert-Marius Cazanciuc și membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României.

Joi, 10 februarie, în premieră, va avea loc ședința comună a Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova și Comisia juridică, de numiri, disciplină,  imunități și validări a Senatului României.

„Facem apel la colegii noștri din Parlament, în special cei care rup hărți, să fie constructivi și calmi în această perioadă. Ședința e una care poate soluționa multe probleme ale cetățenilor noștri și e cazul să avem cu toții o abordare profesionistă și pozitivă”, a declarat Veronica Roșca.

În cadrul vizitei delegației românești, vor avea loc o serie de întrevederi bilaterale: președintele Parlamentului Igor Grosu se va întâlni cu vicepreședintele Senatului României și cu președinta Comisiei juridice din Parlamentului României, Laura-Iuliana Scântei.

În acest context, amintim că vinerea aceasta, va avea loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României, care se va desfășura, în premieră, la Chișinău. Vor fi semnate o serie de acorduri și protocoale de colaborare de importanță strategică:

-Acordul privind asistența financiară nerambursabilă în valoare de 100 milioane euro

-Anularea tarifelor de roaming între cele două țări

-Acordul privind construirea unui pod peste Prut, la Ungheni.

Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate”

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...