Tinerii din Republica Moldova vor putea beneficia de vouchere culturale

Chișinău, 27 iulie 2022 – Inițiativa legislativă, care prevede acordarea voucherelor culturale tinerilor, va fi propusă spre examinare în plenul Parlamentului. La ședința de astăzi, membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au aprobat raportul pentru un PROIECT de lege în acest sens.

Potrivit documentului, elaborat de un grup de deputați din Fracțiunea ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, voucherul cultural pentru tineri reprezintă un bilet digital netransmisibil, cu echivalent bănesc, care asigură accesul la servicii și produse culturale, oferite de către prestatorii de servicii. Pentru implementarea acestei inițiative, Ministerul Culturii urmează să elaboreze planul de acțiuni și lista serviciilor și a bunurilor culturale, care vor fi oferite tinerilor. Totodată, organizațiile care vor presta serviciile vor fi selectate în baza unui regulament elaborat de Guvern.

Inițiative legislativă mai prevede introducerea definiției legale a ”Casei de Cultură”. Ulterior, Guvernul va elabora un regulament, pentru a stabili cadrul normativ pentru crearea, activitatea, forma de organizare și administrare a caselor de cultură.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...