Tinerii din nordul țării s-au duelat în cadrul unor dezbateri academice

Chișinău, 20 septembrie 2021 – Asigurarea studiilor  universitare gratuite în Republica Moldova a constituit subiectul dezbaterilor academice  a echipelor Consiliilor tinerilor din raioanele Ocnița și Drochia, desfășurate în contextul zilelor deschiderii parlamentare.

Tinerii au utilizat formatul și instrumentele unor dezbateri legislative și și-au încercat puterile în cadrul unui duel intelectual dintre majoritatea și opoziția parlamentară.

Evenimentul a fost organizat de Oficiul teritorial de informare al Parlamentului (OTIP) din municipiul Edineț, în colaborare cu Asociația  Națională a Dezbaterilor Academice (ANDA)  și  Consiliile tinerilor din raioanele Ocnița și Drochia.  

Dezbaterile academice sunt o inițiativă care urmărește promovarea cooperării și a parteneriatelor durabile între tineri, organizațiile de tineret și autorități,  în care prevalează libertatea de argumentare.

Dezbaterile fac parte din evenimentele dedicate zilelor deschiderii parlamentare și Zilei Internaționale a Democrației.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More