Termenul de restituire a plăților de către agențiile de turism, afectate de criza pandemică, va fi extins

Chișinău, 10 martie 2022 – Termenul de restituire a plăților pentru serviciile de turism contractate până la data de 17 martie 2020 va fi extins până la 30 septembrie 2022.

Parlamentul a aprobat cu 83 de voturi, în prima lectură, PROIECTUL de lege privind unele măsuri suplimentare de susținere a călătorilor și a agenților economici din industria turismului pentru atenuarea efectelor negative generate de situația epidemiologică (COVID-19).

Ca urmare a adoptării legii, agențiile de turism și operatorii locali vor obține timp suplimentar pentru depășirea problemelor financiare cauzate de criză și pentru onorarea obligațiunilor față de clienți.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.

Datele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din Moldova arată că datoriile agențiilor turistice și operatorilor de turism naționali se estimează la cca 1,1 milioane de euro față de turiștii din Republica Moldova. Acestea constituie datoriile a peste 300 de agenți economici locali, primordial din sectorul entităților mici, acumulate față de peste 4.000 de călători.

10.03.2022 Ședinăța plenară a Parlamentului

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...