Termenul de înregistrare a gospodăriilor țărănești ar putea fi micșorat

Chișinău, 28 decembrie 2022  – Termenul de înregistrare a gospodăriilor țărănești (de fermier) ar putea fi micșorat, iar certificatul de înregistrare a acestora ar putea fi exclus. Aceste prevederi se conțin în proiectul de modificare a Legii privind gospodăriile țărănești (de fermier), pentru care membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară au aprobat raportul.

DOCUMENTUL prevede excluderea certificatului de înregistrare a gospodăriilor țărănești (de fermier), iar pentru confirmarea înregistrării de stat se va elibera decizia de înregistrare. De asemenea, se propune substituirea numărului de înregistrare cu numărul de identificare de stat (IDNO). Totodată, în scopul gestionării conforme a datelor privind gospodăriile țărănești (de fermier) înregistrate până la 1 ianuarie 2023, se propune atribuirea gratuită a numărului unic de identificare de stat.

O altă prevedere se referă la substituirea termenului de conducător al gospodăriei țărănești (de fermier) cu cel de administrator.

Inițiativa legislativă, care aparține deputaților Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Alexandr Trubca și Viorel Barda, a fost elaborată în vederea uniformizării procedurii de înregistrare a unităților de drept de către „Agenția Servicii Publice” și ajustării la prevederile Codului civil.

Proiectul de lege urmează să fie examinat și  în plenul Parlamentului.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...