Termenul de activitate a Comisiei speciale pentru elaborarea Strategiei naționale de dezvoltare a sectorului de irigare a fost extins

Chișinău, 12 februarie 2021 – În cadrul ședinței de astăzi, Legislativul a aprobat prelungirea termenului de activitate a Comisiei speciale pentru elaborarea Strategiei naționale de dezvoltare a sectorului de irigare 2030.

Decizia a fost stabilită în contextul în care, perioada de 5 luni, inițial stabilită, nu a fost suficientă pentru elaborarea și pregătirea documentului complex de politici publice.

Pe parcursul perioadei vizate, în scopul elaborării proiectului de Strategie, Comisia, în cooperare cu partenerii de dezvoltare, a analizat situația din domeniu, a formulat obiectivele și direcțiile prioritare ale viitorului document de politici,  a determinat părțile implicate, a selectat experții din rândul specialiștilor pentru scrierea documentului în cauză, a organizat întâlnirea cu reprezentanții asociațiilor producătorilor agricoli, la care s-au expus opiniile, propunerile și recomandările cu referire la Strategie.  

Pentru definitivarea și finalizarea procesului de elaborare a proiectului de Strategie națională de dezvoltare a sectorului de irigare 2030, a fost solicitată și aprobată prelungirea termenului de activitate al Comisiei speciale până la 31 mai 2021.   

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More