Subiectul privind reglementarea transnistreană, discutat de vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi cu Artur Dmochowski, Trimisul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE

Chișinău, 21 februarie 2022 – Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a avut o întrevedere cu Trimisul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE, Artur Dmochowski. Discuțiile s-au axat pe subiecte precum procesul de reglementare transnistreană, domeniul securității energetice și respectarea drepturilor omului.

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi s-a referit la o eventuală rundă de negocieri în formatul 5+2, pe agenda căreia să se regăsească subiecte de actualitate. ”Printre priorități figurează libertatea circulației, accesul la terenurile agricole, domeniul educației, al telecomunicațiilor și asigurarea respectării drepturilor omului”, a adăugat vicespeakerul Legislativului.

De asemenea, vicepreședintele Parlamentului a menționat despre reluarea discuțiilor în vederea distrugerii sau retragerii munițiilor din depozitele de la Cobasna.

În cadrul întrevederii, vicespeakerul Parlamentului Mihail Popșoi și-a exprimat ferma încredere că, pe parcursul anului curent, cu eforturi comune, se va reuși dinamizarea dialogului în cadrul negocierilor politice și avansarea în procesul de reglementare transnistreană.

21.02.2022   Întrevederea vicepreședintelui Parlamentului, Mihail Popșoi, cu Artur DMOCHOWSKI, Trimis Special al Președintelui în exercițiu al OSCE

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...