Statul și-ar putea asuma cheltuielile pentru protezare și reabilitarea pacienților cu tumori maligne ale capului, gâtului și ale aparatului locomotor

Chișinău, 22 aprilie 2021 – Statul și-ar putea asuma cheltuielile pentru protezele individuale și consumabilele necesare pentru reabilitarea chirurgicală și protetică a pacienților cu tumori maligne ale capului, gâtului și ale aparatului locomotor și a pacienților cu anoftalmie indiferent de etiologie. Cheltuielile ar urma să fie acoperite din bugetul Asigurărilor obligatorii de asistentă medicală gestionat de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).

Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, PROIECTUL de lege pentru modificarea Legii ocrotirii sănătății, înaintat cu titlul de inițiativă legislativă de către deputatul Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Dan Perciun.

Autorul menționează că actualmente CNAM acoperă doar cheltuielile suportate de pacienții diagnosticați cu boli cancerigene, ceea ce defavorizează alte categorii de pacienți care necesită a fi sprijiniți din partea statului.

Conform datelor statistice prezentate în nota informativă a proiectului, anual se realizează 100 de proteze, dintre care 70% sunt contra cost (2900 lei per caz).

Proiectul urmează a fi aprobat în cea de-a doua lectură.
IMAGINI FOTO

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More