Sprijin pentru principalele legi bugetar-fiscale ale țării

Deputații PSRM au reiterat sprijinul pentru proiectele principalelor legi bugetar-fiscale ale țării. Fracțiunea parlamentară a socialiștilor a discutat această temă, precum și alte subiecte de actualitate, la ședința de astăzi, cu participarea președintelui țării, Igor Dodon.

PSRM a decis să susțină în comisiile permanente proiectele adoptate luni de Guvern privind politica bugetar-fiscală, bugetul de stat și al asigurărilor sociale. „Aceste legi importante trebuie adoptate până la sfârșitul anului, pentru a fi promulgate și să intre în vigoare din 1 ianuarie 2021. Ar fi o mare iresponsabilitate față de cetățeni să lăsăm țara fără principalele legi financiar-bugetare. Cu atât mai mult că bugetul de stat prevede majorări de salarii în sistemul bugetar chiar din 1 ianuarie. La fel, sunt prevăzute mai multe îmbunătățiri fiscale, care să ajute la bunăstarea oamenilor, dar și la dezvoltarea afacerilor”, a declarat Igor Dodon.

Fracțiunea PSRM a luat act de refuzul Maiei Sandu de a-și asuma guvernarea țării. Insistăm pe ideea că decizia președintelui ales este fie o trădare a propriilor ei alegători, cărora le-a promis un șir de acțiuni, fie o frică de a-și asuma guvernarea țării în perioada crizei pandemice. Suntem gata în continuare să susținem un Guvern propus de Maia Sandu, dacă acesta va fi format din oameni profesioniști și o îndemnăm să înceapă discuțiile cu toate grupurile parlamentare în acest sens.

Totodată, deputații PSRM și-au exprimat îngrijorarea față de tensionarea situației în raport cu raioanele din stânga Nistrului. “Anumite afirmații necumpătate în raport cu cetățenii din Transnistria, pe care-i numesc „separatiști”, dar și alte declarații neprietenești la adresa Rusiei, au generat diverse analize și scenarii, care includ și pericolul dezghețării conflictului de pe Nistru”, a punctat Corneliu Furculiță, liderul fracțiunii PSRM. El a subliniat că întreaga societate, în mod special demnitarii și politicienii, trebuie să fie mult mai atenți în declarații și acțiuni, pentru a evita izbnucnirea unui nou conflict sângeros în estul țării.

Deputații PSRM au optat și pentru o politică externă echilibrată, fără turnuri bruște într-o direcție sau alta, care ar putea aduce pagube serioase țării noastre.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More