Speakerul Zinaida Greceanîi a discutat, în regim de videoconferință, cu delegația FMI

Chișinău, 9 noiembrie 2020 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a discutat, astăzi, în regim de videoconferință, cu Ruben Atoyan, Șeful Misiunii FMI în Moldova, și Rodgers Chawani, Reprezentant permanent al FMI în țara noastră.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind evoluțiile economice și politicile promovate de autoritățile Republicii Moldova în vederea menținerii stabilității macroeconomice și bugetare.

De asemenea, discuțiile au vizat implementarea angajamentelor asumate de  Republica Moldova în contextul Programului FMI agreat cu autoritățile, la nivel de experți.

De notat că Misiunea FMI și autoritățile Republicii Moldova au ajuns la un acord la nivel de experți privind programul de reforme economice care va fi susținut printr-un acord pe trei ani. Programul cu FMI prevede acces la asistența financiară în valoare de circa 558 milioane de dolari.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More