Speakerul Zinaida Greceanîi a discutat cu reprezentanții Diasporei moldovenești din Belarus

Minsk, 06 mai 2021 – În marja vizitei oficiale la Adunarea Națională a Republicii Belarus, Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întâlnit, astăzi, cu reprezentanții Diasporei moldovenești din această țară.  

Discuțiile s-au axat, în principal, pe aspecte de protecție socială a moldovenilor stabiliți în Belarus, recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere auto și a diplomelor de studii, încurajarea implicării în proiecte economice în țara de baștină, promovarea valorilor culturale și tradițiilor moldovenilor.  

Zinaida Greceanîi a răspuns la întrebările membrilor Diasporei și, totodată, i-a informat că a abordat cu oficialii belaruși subiectul construcției Ambasadei Moldovei la Minsk. Acest fapt ar spori esențial gradul de protecție a originarilor din Moldova stabiliți în Belarus.

Speakerul a adresat Diasporei felicitări cu ocazia sărbătorilor pascale și i-a mulțumit pentru faptul că reprezintă cu demnitate țara noastră în Republica Belarus, iar respectul pentru tradițiile noastre naționale mențin trăinicia rădăcinilor cu baștina.

În perioada 5-7 mai, delegația Parlamentului Republicii Moldova efectuează o vizită oficială la Adunarea Națională a Republicii Belarus. Din delegație fac parte Speakerul Zinaida Greceanîi, deputații Vasile Bolea și Radu Mudreac, Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu, ministrul în exercițiu al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Ion Perju.

DSC_5680

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova     

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More