Speakerul Zinaida Greceanîi a convocat o nouă ședință cu membrii Guvernului în exercițiu

Chișinău, 09 martie 2021 – Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a convocat, astăzi, o nouă ședință cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, în frunte cu Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi. 

Premierul interimar a reconfirmat faptul identificării mijloacelor financiare necesare pentru achiziționarea vaccinelor anticoronavirus, drept urmare a solicitării anterioare a Președintelui Parlamentului.

Modalitatea procurării acestora urmează să fie discutată la ședința Biroului permanent al Parlamentului, de comun cu Prim-ministrul interimar și cu secretarii de stat ai ministerelor de resort.

Participanții la ședință au examinat posibilitatea procurării vaccinului cu derogare de la Legea privind achizițiile publice, fapt care se impune ca urmare a creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19 și, mai ales, a cazurilor de deces. 

În situația actuală extrem de dificilă este imperativă lansarea cât mai urgentă a vaccinării în masă a populației, pentru a opri valul de pandemie și a preveni o eventuală agravare a stării de lucruri, a subliniat Speakerul Zinaida Greceanîi.

09.03.2021 Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a convocat o nouă ședință cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...