Speakerul Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse Oleg Vasnețov

Chișinău, 02 aprilie 2021 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, în dimineața zilei de astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov.

Diplomatul a informat Președintele Parlamentului despre decizia autorităților Federației Ruse de a oferi Republicii Moldova un lot de 180 de mii de doze de vaccin anticoronavirus, cu titlu de asistență umanitară.

De asemenea, Oleg Vasnețov a comunicat despre examinarea de către partea rusă a deciziei de a rezerva țării noastre o cantitate de 500 de mii de doze pentru achiziționare în cel mai scurt timp.

Ambele hotărâri vin ca răspuns la solicitarea oficială adresată pe 26 februarie anul curent de către Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Speakerul Zinaida Greceanîi a exprimat recunoștința conducerii și întregului popor rus pentru decizia promptă de a ajuta Republica Moldova într-o perioadă extrem de dificilă.

”Și de această dată, așa cum a făcut întotdeauna în diferite situații complicate cu care se confrunta poporul moldovenesc, Federația Rusă a manifestat un adevărat spirit frățesc. Acest fapt este apreciat la justa valoare de către autorități și de cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Zinaida Greceanîi.   

Speakerul și-a exprimat speranța că vaccinurile din Federația Rusă vor salva multe vieți și vor permite ca Moldova să revină la viața normală cât mai repede. 

Președintele Parlamentului Republicii Moldova a transmis diplomatului Scrisoarea de mulțumire adresată Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

02.04.2021 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi cu Oleg VASNEȚOV, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...