Speakerul Igor Grosu a discutat cu parlamentarii români: ”Criza de securitate nu poate să eclipseze relațiile noastre speciale de prietenie”

Chișinău, 18 mai 2022 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a discutat astăzi cu delegația Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților a Parlamentului României, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

În cadrul discuțiilor Speakerul a reiterat determinarea autorităților de a continua procesele de integrare europeană a țării noastre, mulțumind României pentru sprijinul acordat în realizarea parcursului european. Totodată, Președintele Parlamentului a apreciat dinamica dialogului bilateral, precum și consolidarea relațiilor interparlamentare. În ultima jumătate de an au avut loc 7 vizite la nivelul comisiilor parlamentare de profil din ambele parlamente. ”Criza de securitate și cea a refugiaților nu pot să eclipseze relațiile noastre speciale de prietenie și implementarea proiectelor comune”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

De asemenea, Speakerul a salutat semnarea astăzi, la Chișinău, a unui acord de cooperare dintre Comisiile administrație publică ale Parlamentului Republicii Moldova și României, exprimându-și încrederea că documentul va impulsiona furnizarea unor servicii publice de calitate pentru cetățenii din cele două țări.

Agenda discuțiilor din cadrul întrevederii a inclus și subiectul referitor la necesitatea suplimentării personalului la frontieră pentru a fluidiza procesele, în special la punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița.

18.05.2022 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu  președinta Comisiei adminitrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților a Parlamentului României, Simona Bucura-Oprescu

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...