Speakerul Igor Grosu a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger, la final de mandat

Chișinău, 4 februarie 2022 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit, astăzi, cu Ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră.  

În debutul întrevederii, Igor Grosu a mulțumit ambasadoarei pentru sprijinul oferit Republicii Moldova, în perioada mandatului său diplomatic, și a reiterat interesul și deschiderea pentru promovarea unor relații bune de durată între cele două țări.

”Ne concentrăm asupra implementării politicilor de dezvoltare a țării și a agendei de reforme în domeniul justiției, combaterea corupției și, totodată, asupra susținerii cetățenilor, mai cu seamă în această perioadă de criză. În aceste eforturi, mizăm pe suportul Germaniei, care este un partener foarte important pentru Republica Moldova”, a declarat speakerul.  

Demnitarii au discutat și aspecte privind impulsionarea dialogului moldo-german și posibilitatea diversificării relațiilor de cooperare în mai multe domenii. În contextul cooperării în sfera educației și științei, a fost accentuată importanța programelor de studii oferite de statul german Republicii Moldova.

În final, oficialii au pledat pentru valorificarea potențialului de cooperare interparlamentară, inclusiv pe platforma Grupului de prietenie și al comisiilor parlamentare de profil.

Igor Grosu i-a urat ambasadoarei Angela Ganninger succes în cariera sa diplomatică, subliniind interesul constant al Republicii Moldova pentru menținerea relațiilor de colaborare pe toate dimensiunile.

04.02.2022 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Ambasadorul Republicii Federale Germania la Chișinău, Angela Ganninger

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...