Situația persoanelor în etate din nordul țării, discutată cu un grup de deputate

Chișinău, 8 decembrie 2021 – Subiectul riscului de marginalizare a persoanelor în etate a fost discutat, astăzi, de deputați și peste 100 de persoane din localitățile din nordul țării. Evenimentul, organizat online de Oficiul teritorial de informare al Parlamentului (OTIP) Edineț a întrunit persoane în etate, reprezentanți ai autorităților publice locale de nivelul I și II, asistenți sociali și membri ai asociațiilor obștești din regiunea de nord a republicii.

La discuție au participat deputate din Comisia drepturile omului și relații interetnice și din Comisia protecție socială, sănătate și familie. Reprezentantele Legislativului au reiterat interesul autorităților de a ajusta cadrul normativ, pentru a le asigura persoanelor în etate un trai decent.

”Noi, fiind în Legislativ, suntem oricând deschiși la dialog, pentru a îmbunătăți legislația. Sunt sigură că, după acest eveniment, vom conlucra, pentru a înlătura daunele și a ameliora nivelul de trai al persoanelor de vârsta a treia”, a menționat deputata din Comisia drepturile omului și relații interetnice, Evghenia Cojocari.

Iar deputata Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Alla Darovannaia, a vorbit despre inițiativele legislative, care au scopul de a proteja angajații care sunt aproape de vârsta de pensionare, pentru a le garanta siguranța unui loc de muncă.

”Noi avem un pachet social, dar avem drept obiectiv să preluăm exemplul țărilor Uniunii Europene, unde persoanele în etate beneficiază de pachete sociale și de sănătate”, a declarat deputata Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Ana Oglinda.

Evenimentul a inclus și paneluri de informare privind asigurarea dreptului la asistență socială, în special, în contextul consecințelor provocate de pandemia de Covid-19.

Untitled7

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...