Situația din  regiune, discutată la întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu ministrul Afacerilor Externe al Italiei, Luigi Di Maio

Chișinău, 15 martie 2022 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene, Luigi Di Maio. La întrevedere au mai participat deputații Galina Sajin, Doina Gherman, Mihail Druța și Constantin Starîș.

Oficialii au discutat despre situația de securitate regională, generată de războiul din Ucraina, inclusiv criza umanitară și posibilitățile de acordare a asistenței refugiaților.

”Urmărim cu îngrijorare și durere războiul din Ucraina și condamnăm cu hotărâre agresiunea rusă în țara vecină. Republica Moldova a acționat din prima clipă în a oferi ajutor ucrainenilor care au fugit de război. În acest moment găzduim și ajutăm zeci de mii de refugiați din țara vecină, marea lor majoritate bătrâni, femei și copii, iar aici mizăm și pe ajutorul statelor europene pentru a face față crizei umanitare generată de conflictul din Ucraina”, a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În acest context, Speakerul a mulțumit autorităților italiene pentru ajutorul umanitar acordat.

În cadrul întrevederii, oficialii au abordat subiectul crizei energetice și soluțiile necesare pentru asigurarea independenței energetice a Republicii Moldova. De asemenea, s-a mai discutat despre intensificarea relațiilor bilaterale dintre țările noastre, în mod special pe plan comercial.

Speakerul Igor Grosu s-a referit la prioritățile Parlamentului de Legislatura a XI-a, printre care integrarea în Uniunea Europeană, combaterea corupției și reformarea justiției.

”Parlamentul are o agenda plină de reforme pe care o vom onora, fiindcă doar așa vom putea avea instituții funcționale și crește calitatea vieții a cetățenilor”, a declarat Președintele Parlamentului.

15.03.2022 - Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu E.S. Luigi Di Maio, Ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...