Șeful delegației naționale la AP OSCE, Vladimir Bolea, și membrii delegației participă la Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE, în regim online

Chișinău, 25 februarie 2022 – Șeful delegației naționale la AP OSCE, Vladimir Bolea, și membrii delegației participă, în regim online, la cea de-a 21-a reuniune de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE, care are loc în format mixt în perioada 24 – 25 februarie, la Viena.

Participanții la Reuniune vor discuta despre garanțiile de securitate și indivizibilitatea securității în Europa și care este rolul OSCE în acest context.

Agenda evenimentului cuprinde discursuri și rapoarte ale secretarului general al OSCE, Helga Schmid; președintelui în exercițiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Zbigniew Rau, și președintelui AP OSCE Margareta Cederfelt, altor oficiali.

AP OSCE a fost creată în aprilie 1991 și este constituită din parlamentele tuturor statelor membre ale OSCE. În prezent, Adunarea este compusă din 323 parlamentari, reprezentând 57 de ţări.

Din delegația parlamentară la AP OSCE mai fac parte deputații Ana Racu și Vasile Bolea.

24.02.2022 Participarea vicepreședintei Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Ana Racu, la sesiunea comună a celor trei Comitete Generale ale AP OSCE.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...