Șeful Delegației la APCEMN, Adrian Lebedinschi, și Secretarul general al OCEMN, Lazăr Comănescu, au discutat noi posibilități de colaborare pe această platformă regională

Chișinău, 15 februarie 2022 – Șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), Adrian Lebedinschi, s-a întâlnit, astăzi, cu  Secretarul general al Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN), Lazăr Comănescu.

Oficialii au pus în discuție posibilitățile de intensificare a cooperării pe platforma OCEMN și APCEMN, în contextul deținerii de către Moldova a Președinției în exercițiu la Organizația Cooperării Economice la Marea Neagră, în prima jumătate a anului curent.

Printre domeniile de cooperare de interes comun au fost menționate comerțul, transportul, turismul, infrastructura rutieră, cultura, educația și cercetările, armonizarea legislației, dezvoltarea post-Covid.   

Adrian Lebedinschi și Lazăr Comănescu au fost unanimi privind necesitatea actualizării agendei economice pe această platformă regională, iar revigorarea activității Consiliului de afaceri al OCEMN va impulsiona procesele de cooperare în cadrul Organizației și între statele-membre.

Interlocutorii s-au arătat deschiși pentru o colaborare strânsă în vederea creșterii gradului de vizibilitate a OCEMN și Adunării Parlamentare a Organizației și vor face demersurile necesare pentru punerea în aplicare a inițiativelor discutate.

În anul curent, se împlinesc 30 de ani de la fondarea Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră, iar în anul 2023 și APCEMN își va marca cea de-a 30-a aniversare.

15.02.2022 Întrevederea deputatului Adrian Lebedinschi, șeful delegației naționale a APCEMN, cu Secretarul general al Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră, Lazăr Comănenscu

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...